Rántott Cameber rizzsel
Ma sok volt a tenni való, férjem sem volt itthon szóval meg tehettem, hogy extra gyors ebédet készítsek. Meg kell mondanom, hogy nem ez a kedvenc megoldásom, de néha ilyen is kell. A közeli boltban néha le van akciózva a fagyasztott rántott camember olyankor veszünk 2 dobozzal is (sajnos több nem fér el a fagyasztóban) egy dobozban 2X2 sajt van és 2 picike doboz áfonya lekvár. Ennek elkészítése nagyon egyszerű, mert a sajtot közepes hőfokú olajban ki kell sütni, gyakori forgatás mellett. Általában sült krumplit készítek hozzá, most nem volt szerencsém , mert nem volt itthon fagyasztott sült krumpli. Így marad a rizs. A rizs elkészítése sem nehéz. Egy főre írom az adagot, de többet is lehet készíteni. Negyed bögre rizst, 2-4 evőkanál olajon megpirítunk egy picikét, (2-4 percig) majd fél pohár vizet öntünk rá, és kis lángon fedő alatt főzzük amíg el nem fő a levem, míg meg nem puhul. Amikor a vizet ráöntjük sózzuk meg, hogy a rizs ne legyen ízetlen. Ha többet szeretnénk akkor, kimérjük a rizst és kétszer annyi vízzel öntjük fel. pl. 1 bögre rizs, két bögre víz, vagy 2 bögre rizs és 4 bögre víz. Remélem érthető.
A sajthoz most házi szilva lekvárt ettem, de jó minőségű áfonya lekvárt, erdei gyümölcs lekvárt, eperlekvárt, sőt barack lekvárt is lehet enni hozzá.
|
olajon pirított rizs felöntve vízzel |
|
rizs párolása fedő alatt |
|
fél pohár rizs, és fagyasztott sajt |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése