2013. június 27., csütörtök

Rántott camember rizzsel

Rántott Cameber rizzsel 



Ma sok volt a tenni való, férjem sem volt itthon szóval meg tehettem, hogy extra gyors ebédet készítsek. Meg kell mondanom, hogy nem ez a kedvenc megoldásom, de néha ilyen is kell. A közeli boltban néha le van akciózva a fagyasztott rántott camember olyankor veszünk 2 dobozzal is (sajnos több nem fér el a fagyasztóban) egy dobozban 2X2 sajt van és 2 picike doboz áfonya lekvár. Ennek elkészítése nagyon egyszerű, mert a sajtot közepes hőfokú olajban ki kell sütni, gyakori forgatás mellett. Általában sült krumplit készítek hozzá, most nem volt szerencsém , mert nem volt itthon fagyasztott sült krumpli. Így marad a rizs. A rizs elkészítése sem nehéz. Egy főre írom az adagot, de többet is lehet készíteni. Negyed bögre rizst, 2-4 evőkanál olajon megpirítunk egy picikét, (2-4 percig) majd fél pohár vizet öntünk rá, és kis lángon fedő alatt főzzük amíg el nem fő a levem, míg meg nem puhul. Amikor a vizet ráöntjük sózzuk meg, hogy a rizs ne legyen ízetlen. Ha többet szeretnénk akkor, kimérjük a rizst és kétszer annyi vízzel öntjük fel. pl. 1 bögre rizs, két bögre víz, vagy 2 bögre rizs és 4 bögre víz. Remélem érthető. 

A sajthoz most házi szilva lekvárt ettem, de jó minőségű áfonya lekvárt, erdei gyümölcs lekvárt, eperlekvárt, sőt barack lekvárt is lehet enni hozzá.

olajon pirított rizs felöntve vízzel 

rizs párolása fedő alatt


fél pohár rizs, és fagyasztott sajt 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése