2013. június 26., szerda

Amiből én főzök

Szeretek új ételeket kipróbálni, de csak akkor ha gyorsan, egyszerűen, olcsón lehet elkészíteni. Főleg olyan ételeket készítek amikre a fent említett jellemzők igazak. Legfőbb segítőtársam a világ szerintem legjobb szakácskönyve, mely egyetlen magyar kezdő szakács készletéből sem hiányozhat az Horvát Ilona: szakácskönyv.

Szakácskönyv 
Az én példányom már ezer éves, de minden időszakban megjelenik újabb és újabb kiadásban, valamint van már egy második része is, amiben modernebb receptek vannak. Ha antikváriumban vagy az idősebb rokonok polcán rátalál valaki, feltétlenül kérje kölcsön ezt a jó bevált régi fajtát. Minden hétköznapi receptet tartalmaz, és sok sok praktikus ötletet is. (befőzés, fagyasztás, rántás és habarás, ételek feljavítása stb. ) Én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a szakácskönyvet, mert érthetően fogalmaz és nagyon egyszerű belőle főzni. Természetesen már neten is rengeteg sok jó receptet lehet találni, de ezek a receptek igényelnek némi jártasságot a konyhában. Egyfajta kritikával kell olvasgatni a neten és magazinokban olvasható recepteket. Én egyszer úgy jártam, hogy az egyik magazinból kinéztem egy csodálatosan finom citrom tortát. Neki is álltam elkészíteni, de közbe rá kellett jönnöm, hogy ez a recept cseppet sem jó. Mert a tésztához felsorolt egy csomó por állagú dolgot, de semmi folyékonyat ami össze tartaná a tésztát, tehát volt egy cukros, citromhéjas, lisztes keverékem amihez se tojást, se tejet, se margarint se semmit nem írt. A neten bogarásztam receptek után, hogy vajon mi kellhet még hozz. Végül elkészült a torta, de semmi köze nem volt a magazinban látható recepthez.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése