2013. július 5., péntek

Zöldborsó főzelék csirke szárnnyal

Zöldborsó főzelék csirkeszárnnyal 

Ma csak magamra kellett főznöm, nem akartam semmi bonyolult ételt ezért kinyitottam a fagyasztót és megnéztem mi van benne. Csirke szárnyat és zöldborsót találtam.
A lábosba tettem kb. 1dl olajat arra rászórtam kb. 320g zöldborsót (3 maroknyi), kicsit meg melegítettem az olajon, rászórtam 2 ek. lisztet kicsit megkevertem majd, felöntöttem langyos 2dl tejjel és 2dl vízzel, végül sóztam és bele szórtam 1ek. szárított petrezselymet. (ha van akkor persze frisset) 
A csirke szárnyat kiolvasztottam (félóra meleg vízben), majd egy teflonos serpenyőbe 2 dl olajat, 4ek. ketchupot és 4ek. mézet tettem. Ezt kicsit felmelegítettem és beletettem a két szárnyat, kicsi sütés után felöntöttem egy bögre vízzel, majd fedőalatt főztem amíg a csirke szárny meg nem sült, ha elfogyna a víz alóla akkor pótolni kell mert le ég. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése