2013. július 5., péntek

Tökfőzelék

Tökfőzelék (Horváth Ilona féle) 



Hozzávalók: 1kg gyalult tök, 2 ek. olaj, 1 pici fej vöröshagyma, 2dl tejföl, 1 ek liszt, só, pirospaprika, 1 csokor kapor, kevés eset (én nem tettem bele)
Az olajon megpirítjuk a felkockázott hagymát, meghintjük késhegynyi pirospaprikával, és a gyalult tököt beletéve megsózzuk. Fedő alatt, időnként megkeverve, a tököt saját levében puhára pároljuk, (én félbőre vizet öntöttem alá). Ha a tök megpuhult  a liszttel és kaporral simára kevert tejfölt hozzáadjuk, és pár percig még főzzük. (Ha nem elég savanyú vagy ha valaki úgy szereti egy picike ecetet lehet beletenni.) Mi főt tojással szoktuk fogyasztani.
pirított hagyma pirospaprikával rajta a tök és fél bögre viz
szépen rotyog a főzelék 
hozzáadom a kapros-lisztes tejfölt 



főnek a tojások 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése