2013. szeptember 14., szombat

Fánkocska

Gyors finom fánkocska 

gyümölcsjoghurtos fánk 

4 dl gyümölcs joghurt (bármilyen jó, pl. eper, barack, megy, banán stb.)
2db tojás 
30dkg finomliszt
1 kiskanál sütőpor (én fél csomag sütőport szoktam beletenni)
csipet só
2 ek porcukor (mehet bele több is ha valaki édesebben szereti) 
1 kisebb narancs (elhagyható)
2 ek. olaj 
sütéshez: bő olaj (kb. 0.5-1L)

A joghurtot mély tálba öntjük, a felvert tojásokat, a sütőporral összeforgatott lisztet, a porcukrot, a narancs kifacsart levét és héjját, a sót és az olajat hozzákeverjük. Nagy serpenyőben bő olajat forrósítunk és a masszából olajba mártott evőkanállal csinos kis fánkokat szaggatunk. Lefedjük, és kb. 1.5 perc múlva megfordítjuk, majd fedetlenül a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Melegen, porcukorral meghintjük. 

Változtatásaim a recepthez képest :
- több porcukor kell bele legalább +2ek 
- forró olajban sütöttem ki, de nem fedtem le, a fánkot könnyen megfordíthatók, de volt ami magától is megfordult kb. 1 perc alatt készre sültek 
- narancsot nem tettem bele, NEM elég a narancsot megmosni, ha narancs héjat szeretnénk használni akkor csak bio narancsnak a héját tegyük bele, mert a bolti narancsok héja vegyszerrel kezelt amit csak mosással nem lehet eltávolítani (ugyan ez vonatkozik a citromra is, a citromok zsákján többé kevésbé fel is van tüntetve, hogy a gyümölcs héja fogyasztásra alkalmatlan) 
- nekem kevés volt csak a porcukor így mi lekvárt is ettünk hozzá 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése